С промяна в работата на спешния телефон 112 спешните обаждания

...
С промяна в работата на спешния телефон 112 спешните обаждания
Коментари Харесай

Спешните повиквания на 112 вече ще стигат по-бързо до линейките

С смяна в работата на незабавния телефон 112 незабавните позвънявания ще стигат към този момент до операторите в Бърза помощ за към 10-15 секунди, а не както до момента за 2-3 минути, сподели заместник-здравният министър Бойко Пенков. Той изясни, че това ще се случи редом с въвеждането на нов хардуер в незабавния телефон, който ще разреши да бъдат одобрявани до 3000 позвънявания от един пост.
Освен това към системата за колите за спешна помощ ще бъдат интегрирани и незабавните приемни отделения на огромните лечебни заведения. Така екипът на незабавната помощ на място ще подава информация през системата към съответно незабавно поделение, с цел да е ясно какъв пациент ще бъде откаран. Сега няма такава опция.
В по-далечна вероятност се обмисля да има и неотложни звена, които също да са интегрирани в тази система, само че това ще се случи след разискване с лекарите, уточни Пенков.
По мотив 10-годишнината от основаването на тел. 112 у нас, сегашният му шеф Цветомир Цеков изясни, че се работи над основаването на напълно нова платформа, посредством която сигналите да бъдат подавани даже като видео. Освен това се чака да проработи и приложение, което ще разреши на хора с повреден слух и зрение също да подават сигнали.
За 10 години на тел 112 са признати на 44 милиона позвънявания, като пикът е бил през 2012 година. В същото време борят на подправените позвънявания понижава гладко с годините, а обратнопропорционално - действителните позвънявания с претенции за помощ порастват като към този момент са над 53 на 100. На ден всеки оператор приема измежду към 200 позвънявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР