С промените в Конституцията създадохме много добра рамка на обществен

...
С промените в Конституцията създадохме много добра рамка на обществен
Коментари Харесай

Кирил Петков: Гледаме с оптимизъм в бъдещето с промените в Конституцията

С измененията в Конституцията създадохме доста добра рамка на публичен контракт, която ни дава да погледнем с оптимизъм в бъдещето. Можем да претендираме, че сме създали същинска промяна в правосъдната система. Минути след гласуването на измененията нидерландският министър председател Марк Рюте ни поздрави. Това съобщи в ефира на БиТиВи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

Той разяснява и към измененията в Основния закон. Според него президентът осъзнава, че смяната в правосъдната власт е добра. По думите му без значение от рецензиите на президента за Шенген. От вън се вижда ясно какво вършим, акцентира Кирил Петков.

Народния представител уточни, че ПП/ДБ и ГЕРБ се конкурират непрекъснато, само че по едно и също време с това са били принудени да работят дружно. По думите му това е дало опция да се реализиран съответни резултати. Той регистрира като огромни триумфи смяната на Конституцията и приемането на бюджета в точния момент. Според него за пръв път от 30 години има транспарантен бюджет, в който всеки финансов разход е разказан.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че алтернативата а на това ръководство е била нов длъжностен кабинет. Държавата оставаше без посока и без път. Не ни беше елементарно, само че гласоподавателите ни подредиха по този метод. В този паритет стигнахме до положителни резултати, посочи Петков.

Той бе безапелационен, че е счупена една перманентна власт, която се е криела в прокуратурата с новия публичен контракт. Сега всеки би трябвало да носи политическата отговорност за неговия избор, разясни той, визирайки засилената политическа квота в прокурорския съвет.

Петков разясни, че връзките в некоалицията не са лесни. Той уточни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са недоволни от някои министри, само че никой няма силата едностранно да направи смяна.

Колкото и тежки да са борбите, дневният резултат за хората е добър, сподели още Кирил Петков.
 Промените в Конституцията бяха признати Обновена
Промените в Конституцията бяха признати

Гласуваха 237 депутати, като " за " измененията в главния закон бяха 165 национални представители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР