С промените в Изборния кодекс ще пострада честността на изборите.

...
С промените в Изборния кодекс ще пострада честността на изборите.
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването коментира идеята службите да преминат към изпълнителната власт

С измененията в Изборния кодекс ще пострада честността на изборите. Всички помним машинациите, които ставаха. Аз персонално съм следил процеса с избори посредством сканиращи устройства. Това е превъзходен метод за гласоподаване, само че още веднъж става дума за машини. Истерията с флашката би трябвало да спре. Флашката е инструмент за инспекция. Политиците убиха доверието на жителите в изборния развой. Очаквам още по-голям отлив от гласуващи. Това съобщи някогашният началник на Разузнаването ген. Димо Гяуров в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Не бива да има никакви подозрения, че всички са се настроили към избори. Затова се бърза с измененията в Изборния кодекс “, счита той.

Ген. Димо Гяуров разяснява и концепцията на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " службите да преминат към изпълнителната власт:

„ Предлага се да се прекрати присъединяване на президента и да се изземе от него изборът на ръководители на службите за сигурност и НСО. Този механизъм на обвързана подготвеност беше открит още по време на демократичните промени, като процедура, с цел да не се случи по този начин, че изпълнителната власт или президента да надделее при избора. Тази традиция се случи поради това, че службите бяха военизирани. Сега те към този момент не са. Беше напълно естествено да се получи този дуализъм при установяване на управлението на службите. Никой не предполагаше, че ще бъдем в обстановка на дълго ръководещи служебни кабинети. Получава се по този начин, че президентът да застане от двете страни на процеса “, изясни Гяуров.

Той отчетем, че има несъмнено неодобрение от работата на службите. „ Всички помним по какъв начин преди започването на войната в Украйна, всички ръководители на съответните служби тичаха в Народното събрание и обявяваха, че война няма да има. Това е или предумишленост, или лиса на професионализъм “, заключи някогашният началник на разузнаването.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР