С промените в Изборния кодекс се връщаме 2 години назад,

...
С промените в Изборния кодекс се връщаме 2 години назад,
Коментари Харесай

Александър Маринов: С промените в Изборния кодекс се връщаме 2 години назад

С измененията в Изборния кодекс се връщаме 2 години обратно, коза в изявление за предаването „ Тази заран “ проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.



Парламентарната правна комисия гласоподава на второ четене да върнат хартиената бюлетина и закриха Обществения съвет към Централната изборна комисия (ЦИК).

Това е въпрос на политическа целенасоченост. Просто се откри болшинство в Народното събрание. Мнозинство от партии, които считат, че ще имат изгода от такава смяна и го вършат, макар че сред тях би трябвало да има несъгласия, разяснява проф. Маринов.

По думите му не е несъмнено, че отводът от наложително машинно гласоподаване ще увеличи изборната интензивност. Няма нито едно научно доказателство, че ниската интензивност се дължи на машините. Ниската интензивност се дължи на сериозния спад на доверие към партиите. Това е истината, посочи съветникът на служебния министър председател.

Според проф. Маринов хартиената бюлетина ще улесни следения избор и недействителните бюлетини.

Той сподели още, че Съветът по сигурността към премиера ще бъде призован, макар спада на напрежението към падналата ракета в Полша, която умъртви двама души. Той е належащо не толкоз поради съответния случая, а за изводите, които е постановат и рисковете, пред които сме изправени, разгласи съветникът на Донев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР