С промените в Изборния кодекс бяха допуснати редица нарушения в

...
С промените в Изборния кодекс бяха допуснати редица нарушения в
Коментари Харесай

Йорданова: ГЕРБ, ДПС и БСП премахнаха машинното гласуване

С измененията в Изборния кодекс бяха позволени редица нарушавания в Конституцията на Република България. Във ветото си президентът ясно бе показал въпросите, по които има спор с Конституцията. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV националният представител от " " (ДБ).

По думите ѝ не е възможно да има подобен развой, при който един законопроект се преглежда на първо четене, и напълно друг закон излиза от Народното събрание, тъй като " сред първо и второ четене има съществени промени ".

Това, което одобри Народното събрание, е избор сред хартиена бюлетина от печатница, или хартиена бюлетина, отпечатана от машина в секцията. Тук няма избор сред гласоподаване с хартия и машина, а каква хартия ще избереш, изясни Йорданова.

Депутатът от Демократична България регистрира също по този начин, че броенето на бюлетините на ръка ще докара до доста неточности и още веднъж чака да бъдем очевидци на сбъркани протоколи и недействителни бюлетини.

Крайният резултат беше едно политическо двуличие от страна на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, тъй като на процедура те отстраниха машините, въпреки че първоначално твърдяха, че машините ще останат. Те дефинитивно взривиха доверието в изборния развой, добави.

Тя напомни и едно от последните социологически изследвания, съгласно което над 50% от българските жители смятат, че машинният избор е една от гаранциите за почтени избори.

На въпрос дали е допустимо да се осъществя постоянен кабинет с втория мандат, Йорданова уточни, че от Демократична България ще създадат всичко допустимо, тъй като " го изискуем на обществото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР