С промени в закон на ВиК, енерго и други оператори

...
С промени в закон на ВиК, енерго и други оператори
Коментари Харесай

1000 лв. глоба на седмица за фирми, ако бавят информация

С промени в закон на ВиК, енерго и други оператори им дават 14 дни, с цел да дават данни
1000 лева санкция на седмица ще се постанова на експлоатационни сдружения като ВиК, енерго или кабелни оператори, в случай че не дават данни при поискана смяна на организационен проект.

Това би трябвало да става в 14-дневен период от поискването на данните от способния орган и да е безплатно. Такава смяна в Закона за устройството на територията оферират шефът на районната комисия Искрен Веселинов, Александър Сабанов и техни сътрудници от “Обединени патриоти ”.

За кметовете, регионалния шеф или районния министър срокът от постъпване на заявката до издаване на позволение или отвод да се създаде план за изменение на проекта е по-дълъг - от 14-дневен той става едномесечен.

С измененията се цели да се отстрани административна тежест за жителите и вложителите.

“Това са държавни институции, които би трябвало да работят по-бързо за жителите. С промените желаеме да улесним процедурите. Така няма да има потребност да се обикалят всички институции, данни ще се получават единствено от една ”, изясни пред “24 часа ” Александър Сабанов.

Според него процесите по събиране на информация - от ВиК, енерго, кабелен оператор и други сходни сдружения, лишават най-малко 2 седмици. Срокът можел да стигне и 2 години. В по-малките обитаеми места това се обяснявало с тромави услуги, а от време на време и с персонално отношение на служителя към жител да вземем за пример.

“Става дума за вложители и частни лица, които имат потребност от виза за планиране с нанесени връзки. В момента процедурата е тежка, тромава и единствено съгласувателнатаотнема сред един и 6 месеца ”, споделя Сабанов.

“Ето за какво наложените наказания целят да дисциплинират въпросните сдружения ”, добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР