С промени в бюджета на Министерството на регионалното развитие и

...
С промени в бюджета на Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Осигурени са средства за приключване на програмата за саниране

С промени в бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за тази година (МРРБ) държавното управление обезпечи средства за привършване на програмата за саниране и прогрес при покриване на територията на страната с кадастрална карта, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Със свое разпореждане държавното управление утвърди вътрешнокомпенсирани промени в границите на бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Едната мярка включва увеличение на разноските по стратегия „ Подобряване на жилищните условия на маргинализирани групи от популацията “ с 29 241 900 лева за тази година за сметка на понижение на разноските по програмата за рехабилитация и създаване на пътна инфраструктура.

Средствата са нужни, с цел да бъде изпълнен поетият през 2015 година ангажимент от страната, в осъществяване на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, за възобновяване на общо 2022 блока. Към момента обаче се оказва, че липсва задоволителен финансов запас и не доближават средства за завършването на последните 52 жилищни здания.

Осигурените средства са първият транш за довеждане докрай на постройките по програмата. Предстои одобряването на още два, като парите ще бъдат разходвани през интервала 2023-2025 година Те ще бъдат предоставени от бюджета на Министерство на регионалното развитие за съответната година на общинските администрации посредством прехвърляния по подписани съглашения.

С признатото разпореждане за вътрешнокомпенсирани промени в бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2023 година се планува и увеличение на настоящите разноски по стратегия „ Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация “ с 4 378 000 лева, посредством обезщетено понижение на настоящите разноски по стратегия „ Стратегическо обмисляне на районното и пространственото развиване, децентрализация и териториално съдействие “, където е открита спестовност на средства от планувани за погасяване наложени финансови корекции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР