С прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за задържане

...
С прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за задържане
Коментари Харесай

Криминалисти от Плевен задържаха 33-годишен участник в телефонна измама

С прокурорско разпореждане му е наложена 72-часова мярка за задържане

Действията по следствието стартирали на 10 юли, когато 70-годишна жена от Червен бряг подала сигнал в полицията, че е станала жертва на машинация. Пред проверяващите пострадалата обяснила, че чужд се е обадил на домашния й телефон и я въвел в подвеждане, че е належащо да окаже подпомагане на чиновници от престъпна полиция по залавяне на телефони измамници. Жената оставила 4500 лв. в полиетиленов плик на оградата на дома си. По случая било формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс.

В резултат на упорита работа и осъществени голям брой оперативни дейности, криминалисти на ОДМВР- Плевен разкрили самоличността на мъж, взел по напътствие парите от адреса - 33-годишен от Луковит. Мъжът е арестуван при полицейска акция на 23 юли на територията на Червен бряг, в миг преди да вземе следващ квалифициран плик с 300 лв.. Парите били оставени до портата на дома на 76-годишна жена. Изяснено било, че същата заран, старата жена е била въведена в подвеждане по еднакъв сюжет.

При последвал обиск и претършуване в дома му в Луковит са открити мобилни комуникатори и други материални доказателства, съотносими по осъществените закононарушения.

33-годишният е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по чл.209, ал.1 по отношение на чл.20, ал.4 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващ прокурор му е наложена мярка за неотклонение " задържане по стража " за период до 72 часа.

Работата по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР