С прожекции на два от емблематичните филми с участието на

...
С прожекции на два от емблематичните филми с участието на
Коментари Харесай

Бургас чества Стефан Данаилов на 80

С прожекции на два от емблематичните филми с присъединяване на Стефан Данаилов (9 декември 1942 година - 27 ноември 2019 г.) в Бургас ще бъде маркирана 80-годишнината от рождението на артиста, оповестяват от общината.

На 8 и 9 декември в Културен център " Морско казино " искащите могат да гледат " Дами канят " (1980 г.) и " Княз Борис Първи " (1985 г.). Прожекциите ще са с вход свободен.

Както Българска телеграфна агенция писа, предлагането годишнината от рождението на артиста да бъде маркирана в морския град бе импортирано от съветници от БСП-Бургас в края на ноември.

Проф. Стефан Данаилов е роден в София и през 1966 година приключва актьорско майсторство във Висшия институт за театрално майсторство „ Кръстьо Сарафов “ (ВИТИЗ, днешната Национална академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “) при проф. Стефан Сърчаджиев, Методи Андонов и проф. Анастас Михайлов.

В своята над 50-годишна креативна кариера артистът има над 150 функции в киното, театъра и малкия екран. Дебютът му в киното е през 1956 година, когато е на 13 години и взе участие в детско-юношеския филм „ Следите остават “ по сюжет на Павел Вежинов.

През август 1969 година е премиерата на първата серия на телевизионния сериал „ На всеки километър “, в който с ролята на майор Деянов тогава 27-годишният Стефан Данилов става прочут.

В театъра Стефан Данаилов стартира да играе в Драматичния спектакъл в Пловдив през 1966 година От 1988 година е учител в Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “. През 1995 година е определен за доцент, а през 1999 година - за професор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР