С програма от визуални спектакли и концертиНесебър ще отбележи своя

...
С програма от визуални спектакли и концертиНесебър ще отбележи своя
Коментари Харесай

Несебър ще отбележи своя празник с визуални спектакли и концерти

С стратегия от образни спектакли и концерти Несебър ще означи своя празник, който се празнува на 15 август.

Първата демонстрация ще е на 14 август от 19:00 часа с вечерно свещенодействие в храм " Свето Успение Богородично ", последвано от литийно шествие с иконата на Света Дева Мария по улиците на остарелия град. След това ще се състои концерт на дуета братя Аргирови. Той ще е в амфитеатъра и ще стартира от 21:00 часа. 

Рано сутринта на 15 август ще има тържествена света литургия в църковния храм " Свето Успение Богородично ". От 10:00 часа ще е церемонията по издигане на националния байрак пред крепостните стени в остарелия град. В следобедните часове за децата е проведено шоу в южния парк с цирк " Балкански ".

Вечерните събития на 15 август ще са площад " Жулиета Шишманова " , амфитеатър " Жана Чимбулева " и крепостните стени.

Концерти ще има на трио " VIVA ", Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов отбор, квартет " Белканто ", Свет Радославов и Владимир Ампов - Графа.

Кулминация на 15 август ще са образните резултати , сътворени от атрактивно дрон шоу с цветни 3D фигури в небето над Несебър, светлинно шоу. Финал на празника ще сложи впечатляващ музикално-пиротехнически театър, който ще озари целия залив.

На 15 август ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването в Несебър – от 20:00 ч. до 00:30 ч . ще бъде спряно придвижването на коли по провлака и в цялата остаряла част на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР