С проект за промени в наредбата за организация на паркирането

...
С проект за промени в наредбата за организация на паркирането
Коментари Харесай

Издават нови карти за достъп в Стария град, подготвят се промени в наредбата за паркиране


С план за промени в наредбата за организация на паркирането на територията на Пловдив кметът Здравко Димитров и заместник-кметовете по превоз Тодор Чонов и по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев срещнаха представители на бизнеса и живеещите в Стария град.

В търсене на трайно решение на казуса с многото коли в архитектурния резерват общината предлага съответни ограничения за тяхното ограничение. Предвижда се по ул. „ Съборна “ – от бариерата до Градската художествена изложба, да бъдат обособени 40 – 50 паркоместа, част от които хотелиери и ресторантьори  да могат да купуват в режим „ длъжностен абонамент “, с цел да се употребяват от техни клиенти.  Предлагат им се също  платени места на паркинга на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ и от северната страна в региона на Балабановата къща. При нужда може да се употребяват даже паркингите на кафе „ Старинно “ и ул. „ Съборна “.

Според плана живеещите в Стария град  ще се възползват от реда, който се ползва в квартал „ Капана “ – след подадено заявление в общинското дружество „ Паркиране и репатриране “ на всеки правоимащ притежател  се издава стикер, който се слага върху таблото на автомобила на очевидно за контролните органи място. По лист пък, възложен от шефовете на детските и образователни заведения, системата ще пропуща колите на родители за период до 30 минути. За спедитори, таксита и коли за спешна помощ режимът ще е свободен.

„ По този метод мощно ще редуцираме нерегламентирано влизащите коли, ще има изясненост и ред “, разяснява Чонов.

Кметът Здравко Димитров прикани заинтригуваните жители да се включат с съответни оферти при идното публично разискване на измененията в наредбата за паркиране, тъй че в Общинския съвет да бъде импортиран за одобряване един същински работещ документ.

Проектът планува също отделяне на още две специфични зони – „ Капана “ и „ Дондуков-Корсаков “. По думите на Йордан Ставрев дружно със зона „ Стария град “ това са трите местоположения, на които според Закона за противопоставяне на тероризма са сложени бариери като ограничаващи бариери, като наклонността е те да станат напълно пешеходни.

По гледище на участниците в днешната среща без закъснение стартира рестарт на системата за паркиране в Стария град. Всички правоимащи ще бъдат поканени в едномесечен период да си издадат нови карти с логото на общината, след което старите няма да са годни. Целта е основаният още през 2016 година указател да се актуализира. По този метод ще отпаднат и подозренията за по този начин нареченото „ клониране “ на карти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР