С проект за изменение на Наредбата за безопасен превоз на

...
С проект за изменение на Наредбата за безопасен превоз на
Коментари Харесай

Кабинетът затяга режима на транспортиране по въздух на оръжие и боеприпаси


С план за изменение на Наредбата за безвреден транспорт на рискови товари по въздуха правитеството ще затегне режима на превозване по въздух на оръжие и муниции. Проектът за поправките е импортиран от отрасловия министър Ивайло Московски, съобщи БГНЕС.

Опасни товари, съгласно Наредбата, са предмети и субстанции, които при транспорт по въздуха могат да застрашат здравето, сигурността и собствеността. Именно под тази формулировка попадат и изделията и технологиите с двойна приложимост.

Изменението на наредбата се случва на фона на поредност от изявления в разнообразни европейски медии, в това число и български, в които се правеха разкрития за експорт по въздух на създадени в района оръжия и муниции, които под формата на “дипломатическа поща” са били превозени до страни от Близкия Изток, а оттова са попадали в ръцете на терористите от " Ислямска страна " и на бунтовници, подкрепяни от Международната коалиция отпред със Съединени американски щати, воюващи против сирийската войска.

Докладът с претекстовете на транспортния министър до държавното управление е извънредно нищожен, като в него са изброени само поредицата от промени, които ще бъдат въведени след приемането на Наредбата, което се чака да стане след месец. Формалният мотив за изменението е актуализиране на условията на Техническите указания (ТИ) на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО) по безвреден транспорт на рискови товари по въздуха - документ 9284-AN/905 и Правилника на Международната организация за въздушен превоз (ИАТА) за транспорт на рискови товари по въздуха (ПИ).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР