С проект на Закон за изменение на Закона за здравето

...
С проект на Закон за изменение на Закона за здравето
Коментари Харесай

Кабинетът предлага да отпадне изолацията и карантината при COVID-19

С план на Закон за изменение на Закона за здравето се предлага да отпадане наложителната изолираност на лица, заболели от COVID-19, както и на наложителната карантина на контактните на тези лица.

На 5-и май за публичното здраве от интернационално значение заради COVID-19. 

След разбор на епидемиологичната обстановка в България , вземайки поради, специалистите в Министерството на здравеопазването реализираха консенсус да бъде препоръчана законодателна смяна, която да разреши анулация на въведената все още наложителната изолираност и карантина при COVID-19. Р ешението за промени е утвърдено през днешния ден с решение на Министерски съвет.

Заболяването продължава да съставлява пандемия, заради неговото разпространяване по целия свят, само че не изисква използването на незабавни противоепидемични ограничения за преодоляване на епидемиологични талази . Натрупаното имунно население и циркулиращите разновидности спомагат болестта все още да минава в относително лека форма и болните да не съставляват значителен рисков фактор за здравето на обществото.

В страната ни е въведен контрол на COVID-19 . Ежедневно се рапортуват заболелите, приетите в болница и умрелите от инфекцията, което разрешава осъществяването на разбори и вземането на стимулирани решения за използване на противоепидемични ограничения при възможен пандемичен напредък за запазване живота на лицата в риск.
 СЗО: Следващата пандемия към този момент чука на вратата
СЗО: Следващата пандемия към този момент чука на вратата

Организацията зове страните да подхващат нужните реформи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР