С продължаващото застудяване, в комбинация със силния вятър, дори и

...
С продължаващото застудяване, в комбинация със силния вятър, дори и
Коментари Харесай

Отрицателни сутрешни температури и утре

С продължаващото захлаждане, в композиция със мощния вятър, даже и оптималните температури в някои региони от страната през днешния ден се задържаха под нулата, а поривите напразно в Оряхово надвишиха 70 км/ч.

През нощта облачността ще намалее и на следващия ден сутринта още веднъж ще бъде доста студено с минимални температури сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловини - до минус 12°.

С сдържан, в Дунавската низина и в източните региони - краткотрайно мощен северозападен вятър, ще продължи да нахлува по-студен въздух и на следващия ден също ще има региони с негативни оптимални температури, в София - към минус 4°, в по-голямата част от страната – от 0° до 2°. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато тук-там ще превалява сняг.

Облачността по Черноморието ще се задържи по-често забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад.

Опасно прохладно ще бъде на следващия ден в планините, със мощен и плевел северозападен вятър. На доста места ще превалява слаб сняг, а по планинските проходи ще има виелици и навявания.

Ще остане доста студено с оптимални температури в планинските курорти сред минус 15° и минус 9°.

Слънчево ще бъде в по-голямата част от Пиринейския полуостров, над Британските острови, както и във Франция и Италия. Сняг ще вали в централните европейски страни и Източна Европа. На Скандинавския полуостров ще има превалявания и от дъжд, и от сняг.

У нас в понеделник ще бъде по-често облачно, тук-там с валежи от сняг. А захлаждането ще продължи и температурите в съвсем цялата страна ще останат под нулата. През идващите дни се чака едва стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР