С продажби за милиарди евро, съревнование между магазините кой да

...
С продажби за милиарди евро, съревнование между магазините кой да
Коментари Харесай

Черният петък вече е стабилна традиция в Европа

С продажби за милиарди евро, състезание сред магазините кой да предложи по-големи понижения, само че и стачки, митинги и безпокойства за киберсигурността - по този начин протече Черният петък в Европа, съобщи Франс прес.

Във Франция концепцията за Черния петък стартира през 2014 година, през 2015 има лек застой поради атентатите в Париж, само че през днешния ден към този момент обгръща всички огромни търговски вериги. Очаква се французите да похарчат 845 милиона евро онлайн (+15 на 100 по отношение на 2016 година) и 4,5 милиарда евро в магазините (+4 на сто) съгласно отчет, поръчан от уеб страницата Пулпео (Poulpeo) на Центъра за изследване на търговията на дребно (Centre For Retail Research - CRC).

На този декор държавното обединяване cybermalveillance.gouv.fr предизвести за заплаха от повече хакерски офанзиви през дните на промоции. Надигат се и гласове срещу свръхпотреблението.

Така да вземем за пример уеб сайтът за онлайн продажби Камиф (Camif) е затворен, тъй като "му е пристигнало до гуша ".

В Германия Черният петък съблазнява германците от години. Миналата години 16 % от потребителите са се възползвали от първия ден, а 13 % от втория, с цел да похарчат 1,7 милиарда евро, по данни на федерацията на търговците на дребно.

Тази година служащите в шест дистрибуторски центъра на Амазон (Amazon) в Германия и един в Италия излязоха на стачка. Протестът им за по-високи хонорари бе особено плануван да съвпадне с Черен петък.

В Италия съгласно анкета на асоциацията на бизнесмените 14 милиона италианци са подготвени да създадат покупка. Очаква се продажбите да доближат 1,5 милиарда евро или приблизително по 108 евро на човек.

В Испания Черният петък се е утвърдил същински от 2012 година, когато законодателството разреши да се либерализират комерсиалните понижения. Тази година в него вземат участие 90 на 100 от предприятията.

Дори банките оферират кредитни карти и жилищни заеми с отстъпка.

За британците, чиято покупателна дарба се сви поради ускорената инфлация, провокирана от обезценяването на английската лира, промоциите на Черния петък са добре пристигнали. Очаква се те да похарчат 2,6 милиарда английски лири (2,9 милиарда евро) или с 8 на 100 повече по отношение на предходната година, по прогнози на ВоучърКодс (VoucherCodes) и Центъра за изследване на търговията на дребно.

Като се прибавят и уикендът и Киберпонеделникът, през тези четири дни на търговски понижения би трябвало оборотът да доближи 7,8 милиарда английски лири (8,8 милиарда евро) или със 7 на 100 повече спрямо предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР