С продадени 1 200 500 автомобила и ръст от 6,6%

...
С продадени 1 200 500 автомобила и ръст от 6,6%
Коментари Харесай

19 нови модела от Skoda в следващите 2 години

С продадени 1 200 500 автомобила и растеж от 6,6% по отношение на 2016-а, миналата година бе най-хубавата за Skoda. Не единствено това, само че компанията от Млада Болеслав регистрира най-хубавите януари и февруари в историята си, продавайки за два месеца 196 000 автомобила, равняващи се на растеж от 12,4% по отношение на същия интервал на предходната година.

Това очевидно не удовлетворява компанията, която съобщи, че в идващите 2 години ще стартира на пазара 19 нови модела.

Догодина ще забележим серийния Vision X (ще се споделя по различен начин), който ще застане под 5-честния Karoq и 7-местния (опция) Kodiaq. Интересното е, че този модел ще употребява хибридното задвижване на концепта, който видяхме в Женева преди седмици. Това ще рече 1,5-литров турбо мотор (бензин или газ), работещ взаимно с инсталиран на задната ос електромотор и мека хибридна система от 48 волта.
 Skoda Vision X Skoda Vision X
През 2019 година в продажба ще влезе първият плъг-ин хибриден модел на Skoda, това би трябвало да е Superb, който ще споделя доста общи черти с Passat GTE.Последният ще мине през фейслифт тази година, което ще значи, че евентуално ще предложи по-голям електрически пробег.

Догодина ще забележим и първият напълно електрически модел на чешката компания, който ще е във формата на Citigo. Година по-късно в продажба би трябвало да влезе втори електрически автомобил (сега под формата на Vision E), който ще стъпва върху новата платформа MEB. До средата на идващото десетилетия Skoda би трябвало да предлага 10 електрифицирани модела и няколко хибрида.

Lynk & Co сподели модела си за Европа

Daimler пусна електрически автомобил с 500 км пробег, само че за Китай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР