С прочитане на обвинителния акт и искане за отвод на

...
С прочитане на обвинителния акт и искане за отвод на
Коментари Харесай

Спецсъдът даде ход на делото срещу Даниел Митов и бившия му заместник

С прочитане на обвинителния акт и искане за отказ на прокурора - в Специализирания съд стартира делото против някогашния външен министър Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин. Митов е обвиняем за закононарушение по работа, а Ангеличин за занемареност. Според прокуратурата с дейностите си те са нанесли вреди за близо половин милион лв..

 © БТА/Архив
Заседанието стартира с искане за отказ на един от тримата прокурори по делото - Боряна Бецова. Според отбраната - тя е била командирована от основния прокурор без претекстове и е посочила преднамереност в медийни изяви. Адвокатите се позоваха на изявление на Бецова, в което твърди, че посочени в делото суми, са били възобновени след намесата на прокуратурата. Според отбраната това е станало доста по рано след инспекция на държавната финансова ревизия.
Ина Лулчева - юрист на Даниел Митов: Искането на отбраната беше, тъй като считаме, че е неприемливо да се изопачават обстоятелствата обществено, с цел да се злепоставя обвинения.Христо Ботев - юрист на Христо Ангеличин: Нашата страна към този момент е прокуратурата. Те позволяват всички проблеми - записват деца в градините, поставят мантинели, събират пари, които са дадени погрешно.Боряна Бецова - прокурор: Не съм се излъгала. С АДФИ се работи по-отрано преди формиране на делото. Но няма да го разясняваме, страните имат право да желаят отказ и са го упражнили. Със мен или без мен делото ще завърши.Пламен Петков - прокурор: Съдът се произнесе, че настояването е безпричинно.
Обвинението твърди, че в нарушаване на закона външното министерство не е наело компания, която да обезпечава служебните пътувания. Вместо това посредством 2 съглашения са употребени услугите на сдружение, което към този момент имало контракт с Министерството на земеделието. Според Митов това е постоянна процедура в администрацията, която се постанова, тъй като се бавят процедурите по обжалване на публичните поръчки. Делото продължава на 21 март с разпит на очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР