С призив за единение и загърбване на вътрешно-партийните противоречия излезе

...
С призив за единение и загърбване на вътрешно-партийните противоречия излезе
Коментари Харесай

Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП

С апел за единство и загърбване на вътрешно-партийните несъгласия излезе в навечерието на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия водачът на пловдивските социалисти ГЕОРГИ ГЕРГОВ, един от лицата на досегашната вътрешната съпротива. " Трябва да се сплотим, да се съберем и да приключим с всички тези вътрешни проблеми и да вървим напред! В името на партията съм подготвен да загърбя всички казани до момента думи и да подам ръка на Нинова ", съобщи Гергов пред " Епицентър.бг ".

- Какво очаквате, господин Гергов, от започващия на следващия ден 50-ти Конгрес на Българска социалистическа партия?
- Да си видя нашето Българска социалистическа партия. Истинското. Това, което е било.

- Какво значи това?
- Да се сплотим, да се съберем, да приключим с всички тези вътрешни проблеми и да вървим напред!

- О, това е доста мощна позиция, като се има поради какво беше до момента. Очаквате ли Нинова да издигне подобен апел - за единство?

- Чакам го! Чакам го! Това ще бъде доста почтено от нейна страна!

- А допускате ли, че единението може да бъде реалност, след всичко това, което се случи по време на вътрешно-партийната акция за избор на водач?
- Това е минало! Ако ние сме същински социалисти и милеем за тази партия - това е през вчерашния ден. Ние би трябвало да мислим за на следващия ден!

- А ще загърбите ли острите думи, които си разменихте с Корнелия Нинова?
- Аз мога да преглътна всичко. Не ме тормози.

- И можете да подадете ръка на Нинова?
- В името на партията съм подготвен всичко да загърбя! Повярвайте ми! Всеки може да си прави дребни сметчици, само че тук става въпрос за нещо, което е доста значимо за Българска социалистическа партия и за България - би трябвало да излезем обединени, мощни и единни, с цел да можем да преодолеем рецесията и да осъществим задачата на Българска социалистическа партия за страната. Стига сме писали стратегии, стига сме робували на клишета, би трябвало да покажем на народа, че мислим за него.

- И за властта ли, която почва да се търкаля по улиците?
- Не, не! Тя властта постоянно се е търкаляла по улиците. Въпросът е, че нас не ни е имало. Сега би трябвало да бъдем единни и да си дадем нашия дан за България като партия с обичаи, със сили и с благоприятни условия - ние сме за хората и би трябвало да го потвърдим в този момент. Не на следващия ден, не вдруги ден. Сега! Веднага!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР