С призив да не се отлага решението за започване на

...
С призив да не се отлага решението за започване на
Коментари Харесай

ЕС поиска начало на преговори със Скопие и Тирана

С апел да не се отсрочва решението за започване на договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания излязоха ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителите на ЕК Жан-Клод Юнкер, на Европейския парламент Давид Сасоли и на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
" През юни постигнахме ясно и значимо решение договарянията да стартират не по-късно от октомври 2019-та година. Европейски Съюз стои зад този стратегически избор. Дали това ще се случи, ще бъде тест за Общността да извършва обещанията си и да гледа в бъдещето. Ако Европейски Съюз желае да задържи водещата си роля и да пази ползите си, предприемането на стъпка към интеграцията на европейски страни, изразили желанието си за това и изпълнили критериите за начало на договарянията ", се споделя в тяхно взаимно изказване, публикувано от пресцентровете на европейските служби.
Евролидерите излязоха с общо обръщение преди предстоящото след 2 седмици решение на ръководителите на страните членки във връзка евроинтеграцията на Северна Македония и Албания.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР