С присъда приключи делото за арменската вендета в Пловдив. 6

...
С присъда приключи делото за арменската вендета в Пловдив. 6
Коментари Харесай

6 години затвор за Харутонян, опитал да убие охранител в Пло...

С присъда завърши делото за арменската вендета в Пловдив. 6 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Тази присъда произнесоха магистратите от Окръжния съд в Пловдив за арменеца Сергей Харутонян, който опита да убие пловдивския охранител Атанас Карастойков в края на юли 2018-а. Той ще би трябвало да заплати и 15 бона обезщетение на Карастойков.

Сергей Харутюнян бе упрекнат, че на 29 юли 2018 година е направил опит съзнателно да убие охранителя Атанас Карастойков, като го е прострелял на ул. „ Сидер челник “ в Кършияка.

Харутюнян е упрекнат още за нелегално държане на огнестрелно оръжие – револвер диаметър 7,65х17 мм и муниции за огнестрелно оръжие – 4 броя патрони, без да има за това съответно позволение. Арменецът дава отговор пред закона и за това, че същия ден е развалил задна лява гума марка „ Континентал “ и заден ляв калник на лек автомобил „ Мерцедес “ което е предизвикал вреди в размер на 657,26 лева

Историята на арменската вендета стартира още при започване на юли 2018 година. Тогава Сергей дошъл пред огромна дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият забъркан в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „ Рейндж Роувър “ Сергей паркирал безусловно пред входа.

По данни на прокуратурата, охранителите на клуба, измежду които бил и потърпевшият Атанас Карастойков, не позволили арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да реалокира автомобила, тъй като блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си желае и да не му подрежда. Пострадалият обяснил какъв е редът, само че Сергей почнал да се държи нападателно, търсейки борба.

Стигнало се до сдърпване сред арменците, които почнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и притежателя на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номерът не минал, арменците минали на режим „ вендета “.

Стрелбата против гарда Атанас Карастойков става в неделята на 29 юли 2018 година към 7,30 ч, когато охранителят слизал от колата си и се прибирал. Пострадалият бе откаран в болница. Състоянието му не беше тежко и той бе изписан същата вечер.

По-късно казусът беше разнищен от криминалистите и стрелецът беше арестуван от полицията.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд в града под тепетата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР