С приключване дейностите по I етап от проекта за благоустрояване

...
С приключване дейностите по I етап от проекта за благоустрояване
Коментари Харесай

Подплощадното ниво в Асеновград се преразпределя в търговска зона и паркинг

С привършване дейностите по I стадий от плана за благоустрояване на площада в Асеновград породи въпросът и за ориста на някогашния Търговски център. Проектното решение не включва съществуващите площи от подплощадното равнище. Същите останаха без съответно функционално предопределение. Ето за какво се наложи Общински съвет - Асеновград да взема решение какво да се построи или сътвори на това място.
 
За реализацията на ремонта на подплощадното пространство би трябвало да се изготви различен план, за който следва да се плануват средства от общинския бюджет. Затова по време на постоянното си съвещание през август, след нескончаем спор, съветниците на града се сплотиха към заключението, че подплощадното пространство следва да действа в две зони - разграничено в комерсиална част и под земята паркинг.
 
 Подплощадно равнище в Асеновград се трансформира в комерсиална зона Подплощадно равнище в Асеновград се трансформира в комерсиална зона Източник: Община Асеновград
Всички наематели са известени от администрацията за идния ремонт, като част от тях са декларирали предпочитание да продължат активността си там. Решението, което взе локалния парламент по тематиката, бе да се обезпечат 60 паркоместа и 800 квадратни метра от площта да се трансформира в комерсиална зона. Проектът ще бъде осъществен по всички европейски и национални условия и стандарти.
 
Сред претекстовете на предлагането, отправено към старейшините, е нуждата от достъп с коли, в това число на лица с увреждания, до близките институции. Обособяването на комерсиална част с повърхност до 800 квадратни метра, пък, ще обезпечи опция на наемателите да продължат периода на договорите си за наем. А обектите ще имат комфортен достъп за зареждане със стока. Припомняме, че Търговският център бе затворен за ремонт още през 2018 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР