С приетите окончателно промени, с които се гордеят в сглобката

...
С приетите окончателно промени, с които се гордеят в сглобката
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Сглобката си разпредели съдебната власт през промените в Конституцията

" С признатите дефинитивно промени, с които се гордеят в сглобката - денят е неприличен за българската Конституция. Те сложиха кръст на всичко признато при започване на демокрацията. За да си уредят личните връзки - си разпределиха правосъдната власт. Демократична България ръководят съда, Движение за права и свободи прокуратурата и Бойко Борисов може би ще чака по какъв начин те ще се отнесат с него. Най-вероятно той чака да бъде защитаван. Всички мнения на конституционалисти и специалисти гласяха, че измененията са безпределно нездравословни. Единственото, което се случи е последна политизация на правосъдната власт и цялостен надзор най-много над прокуратурата. Случилото се със основаването на върховен прокурорски съвет, в което болшинството се избира от Народно събрание - тези хора ще бъдат определени от най-послушните в техните среди, тъй че Прокуратурата да бъде безспорен механизъм за налагане на политическа воля. Г-н Атанасов сподели, че била от руски вид, само че тя действително си остава същата. Те просто трансформираха механизма, по който ще се дърпат конците посредством въздействие във висшия прокурорски съвет - от квотата определена от Народното събрание. Те си споделиха казаха, че ще разпределят квотата на 3 елементи както е сглобката. Но в това време най-малко ние ги предупредихме, че тази сглобка може да завърши март месец. Тези хора непрекъснато са в напрежение. "

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов в ефира на BGonAIR.


По думите му е обикновено да паднат всичките текстове в Конституционния съд. " Но това бързане за избиране на нови членове в него не е инцидентно. Всичко е подредено авансово и с ясната цел да се овладее цялата страна. Те в действителност оставиха една малка врата за диалози с Радев, тъй като първичната концепция беше, че пълномощията на служебния кабинет ще се дефинират със специфичен закон. Последният текст в този момент е, че може със специфичен закон. Ако тази сглобка се скапе ще пристигна длъжностен кабинет и въпреки всичко би трябвало да имат някакви допирни точки. Всичко, което се одобри е рисково за правовия ред на страната. Дори и през днешния ден не престават изявленията на конституционалист и експерти, че измененията ще доведат до безпорядък в правосъдната система. Сроковете, които се одобриха - в този момент в 6 месечен период ще се одобряват нови закони. А по-късно в 3 месечен период ще се избират нови сформира на Висш съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет. Не е ясно взаимоотношенията какви ще бъдат сред двата съвета ", добави социалистът.


" На господин Иванов от трибуната му споделих, че тези ремонти са ремонти на неговите от 2015-та година. Които ремонти по-късно доведоха до избора на Гешев. Те тогава бяха в коалиция с ГЕРБ и в този момент отново са. Очаквам скоро да поправяме и новата корекция. Те по сред си нямат доверие - какво ще одобряват? Те се подиграват с хората ", разяснява Иванов за поправките в Конституцията и рецензиите му към ръководещата сглобка.
Той бе безапелационен, че 442 млн. лв. са били средствата, с които българските аграрни производители са щели да оцелеят, а ръководещите през днешния ден са им поставили кръст. " Това беше една политика, която се стартира в кабинета Петков, когато аз бях министър на земеделието. Това беше близо 1 милиард помощ, с цел да преодолеят тези хора рецесията. Войната в Украйна не е свършила. Ако има някакви индикации, че ще паднат цените на енергоносителите, на торовете и препаратите, на фуражите - само че няма такива индикации. Това са средства, които Европейска комисия е споделила, че страните членки могат да отделят от своите бюджети, с цел да оказват помощ на тези хора в потребност. Секторът с плодовете и зеленчуците също е в доста тежко положение. Всички тези неща ги покривахме, тъй като по оперативна стратегия 1 средствата са за вложения ", заключи националният представител от социалистическата партия. Той посочи, че от Българска социалистическа партия са разговаряли със земеделските производители, които са извънредно недоволни. Иванов изрази подготвеност на Българска социалистическа партия да поддържат земеделците, в случай че те решат да стачкуват.
" Предложението ни да се отделят 2 милиона за възобновяване Паметника на руската войска бе отхвърлено. Очевидно главната цел е била да го нарежат на части и изхвърлят на боклука. Сега като не са гласувани - кой ще подсигурява възобновяване? Гласуваха 200 хиляди от бюджета на столицата, с цел да пристигна някаква компания и да го нареже и то противозаконна, тъй като съда се произнесе. Вижте в Берлин, Виена и още градове в какво положение са тези монументи. Нищо не поддържаме в бюджета, с изключение на нарастването на минималната работна заплата, тъй като е обвързвано с предлагането ни от предишния парламент тя да бъде 50% от междинната. Никъде не усилиха заплатите ", сподели в умозаключение Иван Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР