С приетите днес решения правителството решава два проблема – за

...
С приетите днес решения правителството решава два проблема – за
Коментари Харесай

Бойко: Втори лифт на Банско - след уреждане на екологичните оценки

С признатите през днешния ден решения държавното управление взема решение два казуса – за създаване на нов въжен превоз на Банско и за опазване на природата на Пирин. Така министър-председателят Бойко Борисов заключи полемиката по приемането на промени в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин " и за задължаване на министъра на околната среда и водите, при съществуване капиталов интерес за създаване на нова туристическа кабинкова линия в ски зона Банско и съпътстващата я инфраструктура, да предприеме незабавни дейности за координиране по реда на екологичното законодателство на всички нужни устройствени проекти и капиталови оферти.

Премиерът Борисов уточни, че с днешното решение се довършва дългогодишната процедура по приемане на промени в Плана за ръководство на Пирин. „ В този проект няма нищо, което касае строителство, няма керемиди, няма тухли, няма хотели, няма здания, няма каквото и да било. И особено тук се обръщам към екоорганизациите, че всяко капиталово желание, което ще се ползва в Пирин, минава на екологична оценка, оценка на съгласуемост и всички нужни и указани в закона дейности. Сиреч, не може да се направи една барака, не хотел – една барака, без да мине съответната процедура по екологичното законодателство. Така че, персонално аз същински се надявам и тези, които ще се радват, или тези, които мислят, че нещо неправилно се прави, да се обединим върху две неща – природата, дърветата, парка Пирин – ще ги пазим по този начин, както би трябвало ", акцентира министър-председателят.
Това са двете неща, които всички би трябвало да отстояваме. Просто друг беше пътят, по който искахме да стигнем до това решение, което всички поддържаме – за втория въжен превоз в Банско, уточни министър председателят Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР