С приемането на еврото икономиката България ще стане по-конкурентна и

...
С приемането на еврото икономиката България ще стане по-конкурентна и
Коментари Харесай

С приемането на еврото доходите у нас ще растат


С приемането на еврото стопанската система България ще стане по-конкурентна и това ще даде опция приходите у нас да порастват, към това мнение се сплотиха ръководителите на чело на най-важните институции у нас.

По-силната стопанска система ще докара и до растеж на приходите

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев, финансовият министър Росица Велкова и вицепремиерът Атанас Пеканов участваха в конференция отдадена на участието на България в еврозоната, проведена от dir.bg

Въвеждането на еврото е развой, който визира цялостното развиване и модернизиране на страната, съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев. Той уточни, че влизането в еврозоната ще докара до нормализиране и надграждане на нашия паричен режим, ускорение на процеса на действителна преработка и възстановяване на качеството и успеваемостта на нашите институции.

Според финансовият министър Росица Велкова - присъединението към еврозоната ще разшири опциите за повишение на приходите у нас и ще усъвършенства капиталовата среда у нас.

„ Ние ще участваме във вземането на решенията в еврогрупата. Ние сега нямаме право да участваме. Всъщност, когато ние сме във валутен ръб, паричната политика, която организира Европейската централна банка, тя се отразява директно при нас “, сподели още Велкова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР