С приближаването на студен атмосферен фронт още през нощта от

...
С приближаването на студен атмосферен фронт още през нощта от
Коментари Харесай

Значителни валежи, гръмотевици и градушки

С приближаването на леден атмосферен фронт още през нощта от запад-северозапад ще стартират превалявания от дъжд, тук-там съпроводени от гръмотевични стихии.

Жълт код за количества до към 30 л/кв.м, е в действие както през нощта, по този начин и до края на деня. Повишена е вероятността за градушки. До към обяд ще вали основно в Западна България. След обяд - в цялата страна.

Към края на вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат. С сдържан вятър с посока от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27 и 32 градуса, в София към 28°.

Над Черноморието, след слънчевото утро, след обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Ще духа слаб южен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от нос Калиакра към 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания и гръмотевици на повече места и по-значителни сутринта в масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят сензитивно и оптималната на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра към 14°.

През идващите дни ще доминира слънчево време, вероятността за превалявания е дребна. Температурите бързо ще се покачват и към петък още веднъж ще бъде рисково горещо с оптимални стойности сред 37 и 42 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР