С президента Вуянович се обединяваме около позицията, че просперитет може

...
С президента Вуянович се обединяваме около позицията, че просперитет може
Коментари Харесай

Радев: Просперитет може да има само, когато има сигурност и стабилност в региона ни


С президента Вуянович се сплотяваме към позицията, че разцвет може да има единствено, когато има сигурност и непоклатимост в нашия район. Това съобщи президентът Румен Радев след среща с президента на Черна гора Филип Вуянович, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ България прави оценка високо напъните, които Черна гора поставя за европейска интеграция. Приветстваме Черна гора за триумфите, които тя бележи в пътя по европейската си интеграция. Тя съставлява положителният образец на Западните Балкани по какъв начин една страна може да подхваща дълбоки, съществени промени и по какъв начин може да реализира по-добро бъдеще за себе си и съседите си “, сподели в словото си Радев.

„ С президента Вуянович се сплотяваме към позицията, че разцвет може да има единствено, когато има сигурност и непоклатимост в нашия район. Обсъдихме необятен набор от въпроси, касаещи двустранните ни връзки. Много значимо за тях е да имаме деен разговор на най-високо равнище “, безапелационен бе той.

Радев разяснява, че и двамата с Филип Вуянович не са удовлетворени от равнището на двустранния стокообмен и туристическия продан. Затова щели да работят за по-голямата съгласуваност на района – транспортна, енергийна, цифрова. „ За нас е извънредно значимо жителите ни да могат да пътуват по-добре, по-често и по-свободно. Най-важна е връзката сред жителите ни. От тук ще се засилят всички контакти, касаещи бизнес, обучение и просвета “, уточни българският държавен глава.

Румен Радев посочи, че двамата са разискали и въпросите на сигурността, тъй като без нея няма вложения и общи стопански планове. „ Приветствам напъните и присъединението на Черна гора към НАТО предходната година. Същинската интеграция лишава дълъг интервал от време и в това отношение България е подготвена да работи взаимно с Черна гора, да споделя опит и да оказва помощ “, съобщи още президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР