С президента на Френската република Еманюел Макрон Еманюел Макрон е

...
С президента на Френската република Еманюел Макрон Еманюел Макрон е
Коментари Харесай

Радев коментира срещата си с Макрон

С президента на Френската република Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила е обединихме към позицията, че единствено обединен Европейски съюз може да отговори на упованията на жителите и на актуалните провокации. Преодоляването на разликите сред "старите " и "новите " държави-членки на Европейски Съюз е единственото средство за построяването на мощна и обединена Европа.

Това написа президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила на формалната си страница в обществената мрежа Facebook. Ето какво още написа Радев:

"България е подготвена да предприеме нови стъпки за задълбочаване на своята европейска интеграция и чака да бъде призната в Шенгенското пространство. Имаме подготвеност за влизане в „ предверието “ на еврозоната, както и за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Президентът Макрон удостовери поддръжката на Франция за присъединението на нашата страна към Шенген, както и за това да бъдем част от полемиките, отдадени на реформирането на Шенген и за бъдещето на Европейски Съюз.

По време на нашата среща подчертахме също и напъните на България и Франция за справяне с миграционните потоци към Европа, тъй като сигурността на европейските жители стартира от сигурността на българските граници. Обща беше оценката, че Европейски Съюз се нуждае от нов подтик в процеса на европейска интеграция.

В рамките на Българското председателство на Европейски Съюз следва да бъдат избрани и критериите за присъединяване на държавите-членки в бъдещите планове в границите на Европейския фонд за защита. Те ще бъдат решаващи за това дребни и междинни предприятия и научно-изследователските институти от по-малки страни като България също да бъдат част от общите планове.

Икономическото и общественото доближаване сред европейските страни е пътят за реализиране на дълготрайно устойчиво решение на така наречен обществен дъмпинг. Необходим е изчерпателен метод по тази тематика. Тя не се изчерпва с въпроса за командироване на служащи в други държави-членки и визира корпоративния и данъчен дъмпинг, както и неколкократно по-ниското възнаграждение на служащи от новите страни-членки, в едни и същи европейски компании, банкови институции и търговски вериги при същото качество и количество на техния труд.

България е срещу измамите със обществени осигуровки и заобикалянето на разпоредбите. Нуждаем се от засилено съдействие и надзор от страна на обществените служби за опазване на правата на служащите, възстановяване на изискванията на труд и повишение стандарта на живот.

С президента Макрон направихме обзор и на двустранните връзки, обсъдихме вероятностите за бъдещето на обединена Европа и потвърдихме готовността на България и Франция за още по-тясно съдействие в стопанската система, защитата и културата ", приключва Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР