С превръзка на главата и накуцвайки - така Григор Григоров

...
С превръзка на главата и накуцвайки - така Григор Григоров
Коментари Харесай

Шофьорът на обърналия се край Своге автобус с първи думи пред съда

С превръзка на главата и накуцвайки - по този начин Григор Григоров влезе в правосъдната зала. В момента състав на Софийския областен съд взема решение за поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение " домакински арест " за водача на авариралия край Своге рейс.

Той беше докаран в Съдебната палата със правосъдна защита и с забележими следи от злополуката от събота вечерта, осведоми БНР.

В залата има негови близки, които безмълвно изчакват правосъдното решение.

Адвокатът на Григоров - Христо Ботев, изиска още време да се запознае с материалите по делото, само че още преди да ги прочете, изрази учудването си, че прокуратурата желае за клиента му втората по тежест мярка за неотклонение, в случай, че към този момент е станало ясно на какъв път е станал случаят. В задатък Христо Ботев разгласи, че ще упорства за експертиза на пътната настилка и по-късно на спомагателна техническа експертиза дали е имало значение скоростта, с която се е движил рейсът, защото съгласно него, с каквато и скорост да се е движил, при тази пътна настилка е можело да се случи злополука и е било въпрос на време това да се случи. Според юриста му Христо Ботев той е в извънредно тежко психическо положение, тъй като от години е познавал част от умрелите и потърпевшите край Своге.

Единствените думи на Григоров пред съда бяха, че съжалява за злополуката и за случилото се през сълзи, заяви Българска национална телевизия.

Засега водачът е единственият обвинен за злополуката. Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на 17 души и нанасяне на междинни и тежки телесни повреди на повече от едно лице. Причината да бъде измамен под наказателна отговорност е, че съгласно показанията на тахографа сега на злополуката рейсът се е движил с 53 километра в час, при ограничаване на скоростта от 40 км.

Вчера Григоров беше изписан от болничното заведение и отведен в ареста на Националното разследване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР