с препарати от самолет ще се прави само след издадено

...
с препарати от самолет ще се прави само след издадено
Коментари Харесай

Пръскането от въздуха - само след разрешение от БАБХ

с препарати от аероплан ще се прави единствено след издадено документално позволение от шефа на регионалната организация по храните. Това планува нова разпоредба за изискванията и реда за приложимост на артикули за растителна отбрана, пусната за публично разискване, оповестява.
Подаването на настояването за позволение би трябвало да стане минимум 6 дни преди пръскането. Освен това е неразрешено третирането на посевите от въздуха да става при скорост напразно от над 2 м/сек при потребление на хербициди и при над 5 м/сек за инсектициди и фунгициди. Не се разрешава авиационна техника и при цялостно безветрие или температурна инверсия.
 Ямбол като Карнобат - напръскване от въздуха против ковид, какво ще каже Мутафчийски? Ямбол като Карнобат - напръскване от въздуха против ковид, какво ще каже Мутафчийски?
Още към 5 часа тази заран (14 май) е била осъществена стерилизация от въздуха на ромския квартал " Райна Княгиня " в Ямбол. Обяснението от...
Наредбата планува още основаването на уеб основана платформа, която да наблюдава придвижването на препаратите за растителна отбрана от производителя или вносителя до крайния консуматор. Тя ще бъде основана и поддържана от Българската организация по сигурност на храните. Земеделските стопани са длъжни да водят записи за всяка приложимост на препарат, биологични сътрудници или торове. Дневникът може да е на хартия или на електронен притежател. Фермерите би трябвало да изследват и най-малко 1 растителна проба за останки от пестициди годишно директно преди прибирането на реколтата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР