С преминаването на студен атмосферен фронт днес още преди обяд

...
С преминаването на студен атмосферен фронт днес още преди обяд
Коментари Харесай

Днес на много места ще превали и прегърми

С прекосяването на леден атмосферен фронт през днешния ден още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток, ще се усили и с него ще стартира да прониква студен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места от северозапад на югоизток ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще има местни интензивни превалявания и градушки.

Минималните температури са сред 12° и 17°. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални температури ще бъдат 25° и 30°, в София към 25°.

Над Черноморието към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-30°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по билата - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра - към 10°.

В неделя краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. В понеделник по-значителни нараствания на облачността ще има към момента над източните региони, тук-там там ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Във вторник над цялата страна ще е най-вече слънчево. Температурите ще се покачат и още веднъж тук-там в низините оптималните ще са към 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР