С премиерите на Вампир на Антон Страшимиров и Старецът и

...
С премиерите на Вампир на Антон Страшимиров и Старецът и
Коментари Харесай

Вампир и Старецът и морето превземат Драмата

С министър председателите на „ Вампир ” на Антон Страшимиров и „ Старецът и морето ” по драматургията на Александър Секулов, на 5 и 7 октомври започва новият сезон на Драматичния спектакъл.

Очаква се двата спектакъла да станат новите шлагери на трупата и да са едни от най-посещаваните в идващите месеци. „ Вампир ” ще бъде показан тази вечер от 19 часа в Голяма зала.

„ Старецът и морето ” ще е на 7 октомври от 19 часа в Камерна зала „ Стефан Данаилов ”. 

„ Вампир ” е дело на режисьора проф. Пламен Марков, а негов художник е Мира Каланова. Професорът напомня, че това е първата съвременна българска драма.  Като преподавател в Странджанския край Страшимиров научава куп остарели поверия, суеверия, които вкарва в пиесата си след време. 

Участват Ивана Папазова, Мария Сотирова, Добрин Досев, Ирина Митева, Радина Думанян, Константин Еленков и още 13 артисти от пловдивската натрупа. 

В моноспектакъла „ Старецът и морето ” режисьор е проф. Веселин Ранков, а в основната роля ще забележим брат му Красимир Ранков. Драматизацията е на Александър Секулов.

„ Когато Секулов ми сподели текста си, разбрах, че тази пиеса е за мен! В нея откривам елементи от живота си - една трета от него е директно обвързвана с морето ”, описа преди старта на „ Сцена на кръстопът ” Красимир Ранков.

Билетите за „ Вампир ” са 18, 20 и 25 лв., а тези за моноспектакъла – по 20 и 25 лв.. За възпитаници и пенсионери има билети по 8 лв..

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР