С премиерата на мюзикъла Сиси – душата на императрицата“ по

...
С премиерата на мюзикъла Сиси – душата на императрицата“ по
Коментари Харесай

Започва Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

С премиерата на мюзикъла „ Сиси – душата на императрицата “ по музика и текст на актуалния австрийски композитор Роланд Баумгартнер ще бъде публично намерено 48-ото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора .

Утвърденият през годините конгрес, на който българските оперни и музикални театри показват най-хубавите си нови продукции, съумя да разшири своя мащаб през последните две години. Тази година фестивалът прибавя и линии от „ цвета “ на операта в Румъния, Босна и Херцеговина и  Сърбия. Учредяването на Балканска оперна мрежа преобрази фестивалния дух и очерта нови вероятности за съдействие и продан. Един подобен огромен план е българо-австрийската продукция „ Сиси – душата на императрицата “.

 Снимка Спектакълът споделя за живота на една от най-колоритните персони в австрийската история - Елизабет Австрийска. Най-красивата принцеса на Европа остава в историята с новаторската си философия и невероятен живот. Като една от най-възхитителните женски фигури за времето си, Сиси се опълчва на рестриктивните мерки на своя изпълнен с искра и фалш живот. И до през днешния ден тя продължава да бъде за доста генерации символ-легенда на свободолюбивата жена.

Съвременният австрийски композитор Роланд Баумгартнер , въодушевен от историята на Елизабет Австрийска, основава своята творба „ Сиси – душата на императрицата “. Режисьор на постановката е Огнян Драганов , художник на декора и костюмите – Гендони . Премиерния театър ще дирижира босненският диригент Андрия Павлич . Хореографията е на Йоана Влагули /Гърция/. В ролята на Сиси ще се превъплъти Емилия Иванова . Участват още солистите Емилия Джурова, Валери Турманов, Александър Баранов, Теодор Петков, Нели Нечева и други, балет, хор и оркестър на Старозагорската опера .

Цялата стратегия на фестивала вижте тук.

В звуковия файл чуйте изявлението на Росица Кавалджиева с шефа на Старозагорската опера Огнян Драганов в предаването за музикално-сценични изкуства " Каста дива ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР