С премиерата на филма на аниматора Тео Ушев φ1.618“ ще

...
С премиерата на филма на аниматора Тео Ушев φ1.618“ ще
Коментари Харесай

Тео Ушев: У дома и стените помагат

С премиерата на кино лентата на аниматора Тео Ушев " φ1.618 “ ще бъде открит кино-литературният фестивал " Синелибре “ на 8 октомври в 19 ч. в Зала 1 на НДК. Това е дебютът на Ушев като режисьор в игралното кино, който е прочут в целия свят с майсторските си анимационни планове, спечелили му над 200 оценки през годините, в това число номинация за " Оскар “. 

" Доколкото разбрах, за първи път български филм открива този фестивал, който аз доста одобрявам, тъй като е обвързван с книгите. Винаги е вълнуващо, когато показваш филмите си вкъщи. Всъщност по случайност филмът беше подбран за два фестивала – в София и в Монреал, градовете, които са ме построили като актьор. Това е някакъв знак, аз съм религиозен човек ", сподели в изявление за предаването " Тази неделя “ аниматорът.

На въпроса за какво е избрал да снима първия си игрален филм в България той отговори: " У дома и стените оказват помощ “ и добави: " Все отново не съм игрален режисьор и за мен беше значимо да се усещам несъмнено “.

По думите му филмът е една приказка за 9 до 99-годишни – малко брутална, в която всеки може да откри по нещо.

" Числото φ1.618 е на златното сечение на златното сечение. Ние се стремим към съвършенството. Измислихме заглавието беше при започване на процеса и внезапно ми хрумна, че ние можем да подведем целия филм в тази посока – от кадрирането до структурата на звука – всичко е подчинено на това число, на златното сечение “, сподели Ушев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР