С представянето на кандидатурата на г-н Пламен Николов имаме съвсем

...
С представянето на кандидатурата на г-н Пламен Николов имаме съвсем
Коментари Харесай

Според Йотова номинацията на Пламен Николов е нова ситуация и показва по-голяма отговорност |

" С представянето на кандидатурата на господин Пламен Николов имаме напълно нова обстановка и формула за идващия кабинет “, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка номинацията на " ИТН " за министър-председател.

" По този метод спечелилата изборите партия се ангажира към този момент и партийно, и политически за идващото ръководство, т.е. формулата на един много воднист и експертен кабинет като че ли остана в историята. От тук нататък, несъмнено, следва да забележим какъв ще бъде неговият екип, какви ще бъдат министрите, само че самата фигура на министър-председателя, която е с партийно участие в " ИТН ", която към този момент има своята политическа биография в тази партия, значи към този момент една доста по-голяма отговорност, един доста по-сериозен политически ангажимент от тази политическа мощ. Изкуството да водиш договаряния е доста мъчно, от време на време наподобява невероятно, само че аз се надявам, че в идващите седем дни страстите ще поспаднат, и фактически " ИТН " ще откри своите съдружници и парламентарно болшинство, с цел да може да бъде гласуван техния кабинет ", сподели Йотова. Днес тя бе в местността Попови ливади, където взе участие в церемонията, отдаваща респект пред героите от Илинденско-Преображенското въстание.

" България няма да допусне език на омразата и замяна на историята ", разяснява вицепрезидентът пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади. Според Йотов признатата от Народното събрание на Република Северна Македония резолюция с червени линии при договарянията с България няма да помогне в процеса на изясняване на позициите сред двете страни, освен това в миг, в който разговорът сред София и Скопие стартира да се развива. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР