С предложените от НФСБ промени за връщането на стария режим

...
С предложените от НФСБ промени за връщането на стария режим
Коментари Харесай

За непушачите ще е добре да се върне пушенето в заведенията, смята Симеонов

С препоръчаните от НФСБ промени за връщането на остарелия режим на тютюнопушене ще се ограничи въздействието на тютюневия пушек върху непушачите, защото ще се изградят мощно вентилирани пространства, в които да се пуши. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов пред " България on Air ".

„ Никога съм пушил, доста ме нервира тютюневият пушек. Постоянно и всеки ден имате кореспонденти в Народното събрание, незабавно ще ви заредят с доста фрагменти и това ще бъде позор и срам за българския парламент, за българската законодателна система, за това, че не се съблюдават разпоредбите в България. Предлагането на Закона за здравето, който лимитира тютюнопушенето в закрити пространства, на практика не се съблюдава, всички го знаят, в това число и тези, които би трябвало да упражняват надзор. Пуши се и в правосъдната система и постройките – прокуратура, съд и така нататък Става въпрос за едно скандално, огромно двуличие, лицемерие. Това не може да продължава. Когато една законодателна мярка е лишена от смисъл, тя няма по какъв начин да просъществува “, съобщи Симеонов. По думите му същото е ситуацията и в цяла Европа, съобщи Фокус.

Според него сегашният закон за тютюнопушенето е признат, с цел да се харесаме на Европа, само че той е прекомерно ограничаващ, с цел да може действително да се съблюдава.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР