„С предложението да се промени националния празник от 3 март

...
„С предложението да се промени националния празник от 3 март
Коментари Харесай

Нинова: Предложението да се промени националният празник от 3 март на 24 май е родоотстъпничество

„ С предлагането да се промени националния празник от 3 март на 24 май се опорочи цялата концепция за конституционна смяна. Това е безспорен провал на този развой и е един тип родоотстъпничество през най-висшия закон в страната - Конституцията.”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Варна, където управлението на партията организира срещи с регионалните и общински структури във Варна, Шумен и Добрич.

Тя добави, че с по този начин препоръчаните конституционни промени ПП-ДБ основават спомагателен мотив за разделяне на българското общество и за насъскване на една група българи против друга.

„ Това болшинство, което предлага тази смяна, няма легитимация за такава дълбока и основна смяна в главния закон на страната. Да не приказваме, че е цялостно с оферти, които са проява на юридическа неначетеност. Защото част от тях изискват Велико Народно събрание”, уточни още Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия това е следващата дъква, която да вкара българското общество в безсмислено разногласия, а зад това да се довърши преразпределението на властта, паралелната страна да се прегрупира и да се наместят корпоративните ползи.

„ Ние получихме покана от Христо Иванов и от Кирил Петков за конституционни диалози. Както знаете, нужни са нашите гласове за 180 гласа - бързата процедура за смяна в Конституцията. Отговорът ни е: в случай че ще се събираме да беседваме за смяна на националния празник от 3 март на 24 май, няма смисъл взаимно да си губим времето. Ние бяхме и сме подготвени да водим смислени диалози - за смяна в Конституцията, която може да докара до една по-справедлива, правова, демократична страна, за осъществяване на досегашните текстове в Конституцията, тъй като сегашната не се извършва, какво да променим, тъй че институциите да се засилят и държавното устройство да се стабилизира”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР