С предложение към президента - да бъде създадена експертна работна

...
С предложение към президента - да бъде създадена експертна работна
Коментари Харесай

V Международен енергиен форум: Ядрената енергетика е безалтернативна

С предложение към президента - да бъде основана експертна работна група по проблемите на енергетиката, която да е към Стратегическия съвет, приключи V Международен енергиен конгрес, проведен от АБВ, взаимно с Виенския център за Ядрена подготвеност.  

" Свидетели сме на изцяло абдикиране на ръководещите от проблемите на енергетиката, липса на потенциал, водещи до големи загуби ", съобщи енергийният специалист Таско Ерменков, обобщавайки разискванията. Ядрената енергетика е безалтернативна и  по тази причина е належащо да се подхващат ограничения за нейното избавяне посредством създаване на нова атомна централа в Белене, поддържане  и развиване на нуклеарните мощности в АЕЦ Козлодуй, сплотиха се участниците във форума.

Закриването на Мариците и на въглищната енергетика е невероятно преди стартирането на нова базова мощ, която да ги размени, безапелационни са участниците във форума.
 АБВ провежда V Международен енергиен конгрес АБВ провежда V Международен енергиен конгрес
Под надпис „ Енергийната сигурност на България – нуклеарна сила и газ? “, на 9 октомври в София ще се организира V Междун...

Догодина, когато следва преподписване на контракта с ГАЗПРОМ да се премисли метода за метода на ценообразуването, с цел да се избегнат огромни разтърсвания от цените в бита и стопанската система, предложи още Ерменков.

" Нужен ви е политически мандат и да не е партиен ", предложи проф.  доктор Холгер Рогнер. " Освен проект е необходим ангажимент и той би трябвало да пристигна от едно съглашение, което е надпартийно ", уточни той, подкрепяйки концепцията за послание към президента за основаване на експертната работна група. 

За идната промяна във връзка със Зелената договорка той предложи: " Позицията ви би трябвало да е позиция на убеденост и мощ, което значи да търсите уравновесено решение. Подмяната с нуклеарни мощности е опция. Имате традиция и мощности за произвеждане на електрическа енергия, имате линии за доставка и това е извънредно сполучлив бранш – нуклеарният бранш на България ". Той добави, че на наше място, би преговарял за дерогации в разнообразни аспекти, свързани с Марица Изток. Според него нужен ни е постоянен и финансово аргументиран проект за това по какъв начин да се продължи оправдано с плана Белене  и акцентира: " Това е единственият метод, с който да извършите личните си цели както в енергетиката и екологията, а също и по отношение на заетостта ".

Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР