С предколеден заряд и политиеско отвращение лидерът на ДПС Мустафа

...
С предколеден заряд и политиеско отвращение лидерът на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Преди партито в Сараите Карадайъ нахока националистите и ГЕРБ

С предколеден заряд и политиеско омерзение водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на Движение за права и свободи, в която за следващ път порицава Борисов за избора му на съдружен сътрудник - " нездравословните националисти ".

Речта на Карадайъ идва в деня на предстоящото с огромен интерес събиране в Сараите на почетния ръководител на партията Ахмед Доган.

Речта си Карадайъ стартира с европредседателството, което стартира у нас след броени дни.

" Като страна и общество посрещаме председателството разединени, небогати, без аспект за политическа нормалност и стопански напредък. Живеем в компрометирана народна власт и ерозирала държавност ", сподели Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи упрекна ГЕРБ в слабоволие и ръководство без визия, което ги е предиздвикало " по инерция " просто да основат държавно управление с националистите:

" Какво ни предложи ГЕРБ - не съумя да разчете изборните резултати от изборите и заради липса на воля, предложиха неудачна формула на ръководство, включваща, без да има потребност, националисти във властта. Излъгаха цялото общество. Отказаха се от предизборната си стратегия и поеха по инерция дружно с тях. Вместо да се постави завършек на деструктивното държание, ГЕРБ загърбиха европейските полезности и минираха европредседателството, заплашиха демокрацията и държавността. "

Карадайъ се възмути и от настоящата вест, че партията на Валери Симеонов НФСБ ще се настани в централата на Съюз на демократичните сили с решение на държавното управление. Лидерът на Движение за права и свободи изрече неодобрение, че ГЕРБ са стигнали до там да " настанят национализма в дома на демокрацията " на Раковска 134.

Карадайъ укори ръководещото болшинство, че работи на правилото " проба-грешка и отново, и отново, и отново ".

" Каква страна желаеме, а каква получихме - страна на шовинисти, на омразата, на разделянето, на опълчването ", сподели Карадайъ и съобщи, че никой в никакъв случай не трябва да омаловажава Движение за права и свободи, която " единствена е обвързвана с човешките свободи и европейските полезности. Движение за права и свободи реагира на всяка опасност. Не може да бъде иначе ".

Лидерът на Движение за права и свободи подсети на депутатите от ръководещото болшинство, че ще посрещнат председателството с партия, която е почнала предизборната си акция от Русия. Става въпрос за Волен Сидеров и АТАКА.

Все отново в края на своята тирада най-после Карадайъ пожела на депутатите и гласоподавателите радостни празници, мир и разцвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР