С празници, които ще продължат цял месец, ще бъде отбелязана

...
С празници, които ще продължат цял месец, ще бъде отбелязана
Коментари Харесай

Старият Пловдив празнува юбилей - става на 50 години

С празници, които ще продължат цялостен месец, ще бъде маркирана 50-годишнината от основаването на ОИ " Старинен Пловдив ". Юбилеят ще се преплете и със 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов, по тази причина програмата ще бъде обвързвана с разказвача на Родопите и с имена, чийто живот и дело е отдаден на Стария град. Това са основателят му Атанас Кръстев - Начо Културата, художникът Коста Форев и карикатуристът Борис Димовски. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Празниците стартират на 1 април в 17.30 ч. на Лапидариума. След това в Балабановата къща ще бъде открита галерия на незабравимия асеновградски художник Коста Форев. Ще забележим картините му, които изобразяват подиуми от едновремешните годежи и погребения, пловдивските и станимашките кафенета и дворове. Сред тях ще са и живописните му вариации по тематиката " Сватбата на вуйчо ми ".

Същата вечер ще бъде открита и друга радостна галерия - " Дунавски карикатури ". Така празниците ще стартират с една приятна, радостна част. В идващите дни Старият град ще посрещне и актрисата Стоянка Мутафова, която ще показа книгата си " Добър вечер, столетие мое ".

За честванията във връзка половинвековния празник ще бъде проведен конкурс за ученическо есе на тематика " Стария град ".

" И дано да обявим по ексцентричен и явен метод, че вместо рожденика да получава дарове, рожденикът ще подарява - букет от събития, а за всички участвали и дарове ", описа в задатък шефът на ОИ " Старинен Пловдив " Йордан Илиев. На какъв принцип ще става това. На входа на събитията на 1 април, 5, 11, 22 април ще има чиновник на Института, който ще предлага на всеки клиент опция за присъединяване в разпределението на премиите. Той ще раздава на посетителите листче, в което хората да впишат име, мейл, телефон и да пуснат в юбилейната кошница. На 30 април бъдат изтеглени печелившите, които ще бъдат оповестени на формалната страница на института. Наградите са: билети за артистични събития, ваучер за вечеря за двама, вино, подаръчни комплекти, ваучер за комплекс СИЛА и доста други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР