С празнично шествие бе дадено началото на тържествената програма за

...
С празнично шествие бе дадено началото на тържествената програма за
Коментари Харесай

Грейнаха светлините на коледната елха във Враца

С празнично шествие бе обещано началото на тържествената стратегия за запалване светлините на коледната елха във Враца.

В колоната, водена от дядо Коледа и Снежанка, се включиха деца и възпитаници от Враца, които дружно със своите родители минаха през централната пешеходна зона под звуците на коледна музика, изпълнявана от Духовия оркестър при НЧ „ Развитие “.

Тази година, белобрадият дъртак дойде с файтон, направен по модел на врачанския индустриалец Мито Орозов.

Празникът продължи на пл. „ Христо Ботев “, където одобрение насочи кметът на Община Враца Калин Каменов. „ Пожелавам на всички радостни празници. Тази година сме подготвили коледно-новогодишна стратегия, наситена със събития, тъй че се надявам да сме по-честно дружно. На децата поисквам да слушат своите родители, да бъдат положителни в учебно заведение и в детската градина, с цел да се гордеем с всички вас “, съобщи в кметът Калин Каменов.

Кулминация на празника бе запалването на светлините на 10-метровата коледна елха и обилна заря, която огря небето над пл. „ Христо Ботев “.

Участие в празничната стратегия взеха деца и възпитаници от врачанските детски градини и учебни заведения, които извършиха песни и стихотворения, отдадени на коледните и новогодишни празници.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР