С празнична програма Община Благоевград ще отбележи Националния празник на

...
С празнична програма Община Благоевград ще отбележи Националния празник на
Коментари Харесай

С празнична програма Благоевград чества 3 март

С празнична стратегия Община Благоевград ще означи Националния празник на България – 3 март.
Честванията стартират в 10. 00 часа с обред по полагане на венци и цветя на паметната плоча на мястото, на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на Четвърти мариуполски полк, отпред с майор Иван Орлински на 12 февруари 1878 година Непосредствено след ритуала ще стартира тържествено шествие по улица „ Трети март “, което ще стигне до площад „ Македония “. Там в 10. 30 часа ще бъде повдигнат националния байрак на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благополучие на българския народ.
С присъединяване в празненствата се включват и на Бригадно командване -Благоевград и Представителен духов оркестър на сухопътните войски на Република България и НД „ Традиция “ – Благоевград.
В Регионалния исторически музей от 11. 00 часа ще се организира Открит урок по родолюбие. В празничния 3 март кино "Синемакс " ще прожектира премиерно кино лентата "Ботев ". Филмът демонстрира незнайни обстоятелства от биографията на огромния поет-революционер и си слага за цел да подсети на обществеността за величието на неговия героизъм. Режисьор на кино лентата е Максим Генчев, а в ролята на Христо Ботев влиза артистът Деян Жеков. Прожекцията е с начален час 13:45 ч. Част от празничната стратегия в Благоевград е и концертът театър "И за независимост " на Ансамбъл "Пирин " на 2 март от 19:30 часа в зала "Яворов ". Концертът е тематичен и е квалифициран особено по случай Националния празник на България.
Община Благоевград кани поданици и посетители на тържествената стратегия. Нека дружно отбележим 144 години от Освобождението на България!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР