С празнична програма и театрални дни Лом тържествено ще чества

...
С празнична програма и театрални дни Лом тържествено ще чества
Коментари Харесай

Тържествено отбелязват 165 години от създаването на читалището и театъра в Лом

С празнична стратегия и театрални дни Лом тържествено ще празнува 165 години от основаването на читалището и театъра, които са измежду първите три в страната, оповестиха от управата на градчето.
Ломското читалище, което Цветан Минков дефинира като „ уникум в цялата история на европейската просвета, която не познава сходна форма на народопросвета “ е хазаин на разнородни прояви, които ще се проведат на 27 септември.
Празничната стратегия ще стартира в 11 часа с поднасяне на венци и цветя на паметника на Кръстьо Пишурка. От 14 часа в НЧ „ Постоянство 1856 “ ще се организира кръгла маса „ Известно и незнайно за Кръстьо Пишурка “, с присъединяване на възпитаници от ломските учебни заведения. От 17 часа пред читалището ще бъде открита алея „ Творци на хубост “, а по-късно ще се проведат лекоатлетическа щафета, фолклорно надиграване и акробатическа комбинация. Приветствените слова във връзка юбилея ще бъдат произнесени в 18 часа пред читалището, а час по-късно е премиерният театър на Драматичен спектакъл „ Кръстьо Пишурка “ - „ Огнивото “ по Ханс Криястиян Андерсен, с режисьор Николай Априлов.
От 28 септември в НЧ „ Постоянство 1856 “ стартират обичайните Театрални дни на името на Кръстьо Пишурка. В програмата са включени 17 представления на театрални сформира от страната. Церемонията по награждаването и закриването на театралните дни ще се състои на 3 октомври.
Тържественото честване и Театралните дни се провеждат от НЧ „ Постоянство 1856 “ със съдействието на Съюза на националните читалища и Община Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР