С празнична програма, дълги хора, с песни и танци, жителите

...
С празнична програма, дълги хора, с песни и танци, жителите
Коментари Харесай

Долно Осеново празнува Рамазан Байрам 


С празнична стратегия, дълги хора, с песни и танци, жителите на село Долно Осеново отпразнуваха най-големия си празник - Рамазан Байрам.

Площадът още веднъж беше изпълнен със стотици жизнерадостни хора, които пяха, танцуваха и откровено се забавляваха под съпровода на оркестър.

За следващ път видяхме и се насладихме на пъстротата на Долно Осеново. Всички празнуващи се забавляваха от сърце.

Празничната стратегия за Рамазан Байрам стартира още преди обед, когато най-малките поданици на селото получиха изненада, а точно детско шоу с аниматори.

По-късно поданици и посетители на симитлийското село имаха опцията да се насладят на музикално осъществяване на учениците от ОбУ „ Св. Паисий Хилендарски “. Попфолк реализатор за празника на нашите другари в Долно Осеново бе Ванеса. За положителното въодушевление на всички и дългите празнични хора се погрижиха познатите на всички музиканти Джанката и Ангел.

Десетки бяха празнуващите, които извършиха площада в селото.

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов и националният представител – Стефан Апостолов, за следващ път демонстрираха почитание към всички празници в община Симитли, към другите култури, обичаи и традиции, като гостуваха на кмета на с. Долно Осеново – Алекси Крънчов и поздравиха празнуващите.

Кметове на обитаеми места в община Симитли също почетоха празника на жителите в Долно Осеново.

Рамазан Байрам е един от най-тачените празници за всички в село Долно Осеново. Традициите съблюдават и с настъпването на самия празник стартира и огромната забава. Няколко дни, до момента в който е тежкият мюсюлмански празник, в селото никой не подхваща работа. Всички честват, черпят се, посрещат другари и скъпи посетители и се простят с най-близките си.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР