С празен стол пред сградата на Областната администрация днес петнадесет

...
С празен стол пред сградата на Областната администрация днес петнадесет
Коментари Харесай

Журналисти от Варна поставиха празен стол и пред сградата на Областната администрация в града

С празен стол пред постройката на Областната администрация през днешния ден петнадесет публицисти от Варна поддържаха митинга в отбрана на свободата на медиите, проведен от Асоциацията на европейските публицисти – България с апела " Медийното безмълвие обслужва задкулисието ".

Събитието във Варна се състоя паралелно с това пред постройката на Министерския съвет в София.
В днешния митинг във Варна участваха само публицисти, работещи за национални и задгранични медии.

 Снимката е оповестена в групата
Снимката е оповестена в групата " Варненски публицисти " във Facebook

До недоволството им се стигна откакто към този момент някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов насочиха в ефир закани към журналиста от " Нова телевизия " Виктор Николаев. " Много мощни думи употребявате, ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката Ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, само че нещо виждам, че липсва столчето й ", бяха думите на Тодоров, насочни към водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Заради тези думи, до момента в който траеше митинга, Народното събрание гласоподава оставката му.

 Снимката е оповестена в групата
Снимката е оповестена в групата " Варненски публицисти " във Facebook

Скандалът ескалира и откакто със известие, публикувано от Пресцентъра на Министерския съвет Симеонов изиска от bTV, " Нова телевизия ", Българска национална телевизия и БНР опрощение за метода, по който е било отразено държанието. Съпредседателят на Патриотичния фронт даже сложи ултиматум, съгласно който извинението на националните медии трябваше да бъде оповестено в период от 24 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР