С правителствено решение е отпуснат 1 млн. лева за възстановяване

...
С правителствено решение е отпуснат 1 млн. лева за възстановяване
Коментари Харесай

МС отпусна 1 млн. лева за ремонт на къщи и пътища в Бургас и Камено

С държавно решение е провиснал 1 млн. лв. за възобновяване на общините Бургас и Камено , оповестиха от Министерския съвет след изключителното съвещание на кабинета " Борисов-3 ".
Парите са от запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет.

 Министерски съвет дава 1 млн. лева на общините Бургас и Камено
Министерски съвет дава 1 млн. лева на общините Бургас и Камено

За превъзмогването на вредите от бедствието

Припомняме, двете общини пострадаха най-тежко от пороите на 25 октомври т. година, когато наводнението лиши живота на трима души, а една жена е в неопределеност пети ден.

На община Камено се дават 600 000 лева, а на община Бургас - 400 000 лева ., за почистване на пътната мрежа, речните кревати и деретата от наноси и дървесна маса. Парите са и за незабавен ремонт на развалените здания и инфраструктурни обекти . По този метод ще се подкрепи възобновяване на естествения темп на живот в засегнатите територии.

 Три жертви и бедствено състояние след дъждовете в Бургаско Обновена
Три жертви и бедствено състояние след дъждовете в Бургаско

Река Велека прелива в село Кости, в Царево е наводнен площадът

По време на същото съвещание бе решено да се обособят и краткотрайни площадки за депониране на боклуци в Бургаска област .

Това е една от ограниченията, нужни за премахването на заплахите за човешкото здраве и околната среда след бедственото състояние в Бургас.

Според държавното решение: " Нанесените вреди, заради които употребата на районната система за ръководство на отпадъците от девет общини сега е невъзможна, постановат незабавни ограничения за обезпечаване на краткотрайното им предпазване до възобновяване й. С Решението, на съображение на член 42, алинея 1 от Закона за ръководство на отпадъците, се дефинира отделяне на площадки за краткотрайно предпазване на отпадъците ".

 Стените на 7 каскадни язовира в Бургаско са скъсани Обновена
Стените на 7 каскадни язовира в Бургаско са скъсани

Няма заплаха от преливане на двата огромни язовира в област Бургас

В решението на кабинета " Борисов-3 " се указва, че до 30 ноември 2017 година отпадъците ще се съхраняват на общинските депа в Бургас, Карнобат, Несебър и Поморие . Тези депа са с прекъсната употреба .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР