С позицията на БСП от вчера те бламираха за пореден

...
С позицията на БСП от вчера те бламираха за пореден
Коментари Харесай

Цветанов: Уважавам качествата на президента Радев като пилот, но не и като политик

С позицията на Българска социалистическа партия от през вчерашния ден те неодобряваха за следващ път решение на президента на републиката от май 2017 година на Консултативния съвет за национална сигурност, тъй като с това решение имаше желание за цялостно ускорение на капиталовия разход и това беше доказано с решението на Народното събрание от юни 2018 и държавното управление да стартира процедурата. В момента Българска социалистическа партия демонстрират, че не са били откровени при решението от юни 2018 тъй като единствено няколко месеца по-късно са имали друга тенденция, други ползи. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка разногласията към избора на нов изтребител за Българската войска.

За нас тази процедура би трябвало да бъде оптимално транспарантна и да няма никакви подозрения, че всичко се прави транспарантно. Имаме отчет, който е докладван на министъра на защитата и на министъра на стопанската система. F-16 е по-доброто решение и по механически индикатори, уверен съм, че и цената ще бъде по-добра. Абсурдна е тезата на Българска социалистическа партия, че цената ще бъде 2 милиарда лв., която има за цел да забави модернизацията на армията, съобщи Цветанов.

"Грипен " оферират единствено аероплан, без никакво съоръжение, уточни той.

За мен е извънредно значимо в дебата да забележим каква ще бъде позицията на Българска социалистическа партия при гласуването в Народното събрание. Много е значимо да осъществим уговорката си като страна членка в НАТО. Българска социалистическа партия за какво са срещу това, сподели ръководителят ан ПГ на ГЕРБ.

Семейството F-16 е на въоръжение в съвсем всички страни членки на НАТО. В Европейския съюз единствено Чехия и Унгария са с "Грипен ". Нека си припмним какви бяха подозренията за корупция в тези страни. В Словакия единствено преди 10 месеца имаше решение за Грипен, само че имаше ясна позиция за F-16, тъй като това е най-хубавото. Нека погледнем нашите съседи Гърция, Румъния и Турция, които имат на въоръжение F-16. Нека се отнасяме с почитание към мнението на специалистите. Уважавам качествата на президента Румен Радев като водач, само че не и като политик, тъй като той желае да отклони страната ни на Изток, разяснява Цветан Цветанов.

Саботирането на този капиталов разход е в услуга на всички тези, които желаят страната да заплаща за сегашната авиационна техника и да даваме пари за това, което би могло да ни отдалечи от НАТО. Няма да допуснем да обслужваме ползите на тези, кито желаят пари за ремонт на старите "МиГ " и "Су ". Ще покажем, че това решение ще бъде най-хубаво за България и за българските летци, които ще пазят небето ни в партньорство с НАТО. Ще бъдем поредни за изпълняването на кардиналната позиция за осъществяване на решението на президента Радев от Консултативния съвет за национална сигурност през май 2017 година и решението на Народното събрание от юни 2018 година, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

Убеден съм, че ще имаме нужното болшинство, с цел да дадем мандат на българското държавно управление да завърши процедурата. Убеден съм, че когато стигнем до ратификацията, ще бъдем с доста по-голяма социална поддръжка, добави той.

Той разяснява и тематиката с проекта "Макрон ", поради който български превозвачи излизат на следващия ден на митинг в Брюксел. Мобилният пакет е тематика в Европейския парламент от две години. През цялото това врерме българското държавно управление и българските евродепутати са защитавали българските превозвачи. Не желая да влизам в борба с Корнелия Нинова по тематиката, тъй като желая да покажем, че това е идея, по която всички политически партии могат да се обединят. Това е идея на България – уверен съм, че когато обединим напъните си можем да реализираме доста повече, когато сме дружно, уточни Цветанов.

Подкрепям законността и справедливостта, поддържам всеки един кротичък митинг, сподели Цветанов в отговор на въпрос поддържа ли готвения митинг в петък на някогашни военнослужещи поради жестокия побой над военния във Войводиново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР