С повишено самочувствие от победата в дербито с Ливърпул (2:1)

...
С повишено самочувствие от победата в дербито с Ливърпул (2:1)
Коментари Харесай

"Юнайтед" посреща "Севиля" в непредвидим сблъсък за място във финалната осмица

С нараснало самочувствие от успеха в дербито с " Ливърпул " (2:1) " Манчестър юнайтед " посреща " Севиля " в опит да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за пръв път от 2014 година

Двата тима не съумяха да си отбележат гол в първия мач и осигуриха непредвидим реванш на " Олд трафорд ". Битката сред последните два първенеца в Лига Европа стартира в 21.45 ч. По също време " Рома " посреща " Шахтьор " (Донецк) в Рим след загуба с 1:2 в Украйна.

" Юнайтед " по традиция играе мъчно против испански тимове. " Червените дяволи " са се изправяли 13 пъти против тимове от Ла Лига в директни елиминации и са продължавали напред единствено в шест от тези случаи. Общият баланс на рекордьора по трофеи на Англия против противници от Испания е 13 победи, 21 равенства и 17 загуби.

" Севиля " няма победа на британска земя - три равенства и три загуби. Дори голово реми обаче ще прати отбора от Андалусия в идната фаза. А носителят на рекордните пет трофея в Лига Европа към този момент реализира две такива против различен от британските грандове - " Ливърпул ". Мачът в Англия приключи 2:2, а реваншът в Испания - 3:3.

" Предстои ни доста сложен мач. Срещаме тим, който записа две равенства против " Ливърпул ", означи много голове в тези мачове и не загуби на " Анфийлд ". А когато приказваме за " Ливърпул ", приказваме за един доста добър тим, с значим стадион и огромни обичаи. Това демонстрира, че " Севиля " е в действителност мощен тим и резултатът от първия мач остава всичко отворено ", сподели Моуриньо в навечерието на мача.

Според португалеца успеха против " Ливърпул " не дава преимущество на " Юнайтед " преди дуела със " Севиля ". " Ще опитаме да спечелил и да покажем, че сме по-добър тим, в сравнение с бяхме в първия мач. Но действителността е, че сега нямаме никакво преимущество. "

" Предстоящият дуел е по-голям от този в събота (срещу " Ливърпул " ). Там играхме за точки, а във Висшата лига занапред следва да бъдат разиграни още 24 точки. Но против " Севиля " и в събота (срещу " Брайтън " за Купата на Англия) всичко ще се реши в един мач, тъй че дуелите в директни елиминации са по-важни от тези за лигата ", добави Моуриньо.

Португалецът продължава да търпи много рецензиите поради прагматичния и не толкоз прелъстителен жанр на " Юнайтед ". Отборът обаче реализира резултати и се движи във възходяща линия, откогато Специалния застана отпред.

След като в първия си сезон хванаха последния трен за Шампионската лига с триумфа в Лига Европа и завоюваха още два трофея - Купата на Англия и " Къмюнити шийлд ", в този момент " алените дяволи " заемат удобно второто място във Висшата лига, не престават присъединяване си за купата и имат действителен късмет да стигнат надалеч в Шампионската лига.

" Не мисля, че сме един от най-хубавите тимове в шампионата. Но когато стигнеш финалната осмица, всичко може да се случи. Когато си на осминафинал, (финалът) наподобява доста, доста надалеч. Но щом стигнеш до четвъртфиналите, към този момент можеш да помиришеш полуфиналите и започваш да чувстваш, че си един от най-хубавите тимове ", съобщи Моуриньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР