С повишаването на температурите расте и рискът от горски пожари.

...
С повишаването на температурите расте и рискът от горски пожари.
Коментари Харесай

В сезона на пожарите: Военновъздушните ни сили отново с хеликоптер за гасене

С повишението на температурите пораства и рискът от горски пожари. Военновъздушните ни сили още веднъж имат хеликоптер за гасене.

След нещастието преди година, когато падна единствената машина с такива благоприятни условия, Министерството на защитата възвърне ресурса на различен военно-транспортен вертолет за задачата.

Снимка: bTV
Действително първият хеликоптер Ми-17 към този момент е предаден на Военновъздушни сили. В момента в завода „ Терем - Летец” работят по рамков контракт с Министерство на защитата за възобновяване на 6 хеликоптера Ми-17 и Ми-24 за идващите 5 години, като договорът е на стойност 40 милиона лв..

Вертолетът е предаден въз основата в Крумово този месец и летците към този момент възвръщат подготовката си на Ми-17, изясни заместител командирът на Военновъздушни сили.

Снимка: bTV
„ Разчетите са направени тъй че в най-бързи темпове те да си възстановят подготовката, с цел да изпълняваме тези задания за пожарогасене. Това изисква време и доникъде на другия месец те към този момент ще бъдат възстановени”, съобщи ген. Петьо Мирчев, зам.-командир на Военновъздушни сили.

В „ Терем – Летец” сега на 80% е подготвен и втори Ми-17.

Снимка: bTV
Заводът има подготвеност да възвърне и Ми-14 на военноморските сили, с цел да извършват и те задания по гасене на пожари, в случай че министерството откри пари.

Директорът на холдинга „ Терем”, който е 100 % държавна благосъстоятелност, изясни, че по този метод заводът резервира експертите и потенциала си да поддържа новата техника на армията, когато тя дойде.

Единствената спънка за по-бързото възобновяване на хеликоптерите са икономическите наказания против Русия, които с изключение на за бързата доставка на части, въздействат и върху системата за разплащания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР