С повишаването на температурите хората опитват различни неща, за да

...
С повишаването на температурите хората опитват различни неща, за да
Коментари Харесай

Жена намазва кола с кравешка тор и твърди, че охлажда без климатик

С повишението на температурите хората пробват разнообразни неща, с цел да победят жегата. Но един гражданин на Ахмедабад измисли нов способ да поддържа колата си хладна през лятото, Става дума за жена, която твърди, че е намазаба напълно колата с кравешка тор. Снимки на " охлаждащия трик " бяха споделени във Фейсбук и бързо станаха вирусни.

Потребителят на Фейсбук Рупеш Дас, който показа изображенията, написа: " Най-доброто потребление на кравешка тор, което в миналото съм виждал. " Той споделя, че фотосите са направени в Ахмедабад и добави: " За да се опълчи на температурата от 45 градуса и да защищити колата от нагряване, госпожа Седжал Шах е измазала колата си с кравешка тор. ”

 Жена намазва кола с кравешка тор и твърди, че охлажда без климатик - 2

От двете фотоси се вижда, че седанът е напълно намазан с кравешка тор. Въпреки че потребителят, разгласил фотографията, споделя, че я е забелязал в Ахмедабад, регистрационният номер на колата демонстрира, че е записана в центъра на Мумбай на името на Рамниклал Шах.

Докато обявата остави мнозина заинтригувани, други желаят да знаят по какъв начин пасажерите в автомобила се оправят с миризмата от кравешката тор. Има и такива, които съществено се съмнямат в резултата.

След като фотосите станаха вирусни, осведомителна организация ANI се срещна със притежателя на колата, Седжал Шах, която твърди, че макар жегите в салона на колата температурата е оптимална даже без климатик.

 

 

 Жена намазва кола с кравешка тор и твърди, че охлажда без климатик - 3

 

" Това освен поддържа колата ми охладена, само че също по този начин оказва помощ за попречване на замърсяването. Вредните газове, които се отделят, до момента в който използваме авто климатик, покачват температурите и способстват за световното стопляне. Карам колата си без климатик, защото кравешката тор я поддържа хладна ", споделя Седжал Шах пред ANI.

" Тази концепция ми хрумна когато слагах кравешка тор по пода и стените на къщата си. Поддържа къщата хладна. Затова взех решение да го сложа и на колата си ", споделя тя. В селските региони на Индия има такава процедура за нанасяне на кравешка тор върху подовете и стените.

След като изсъхне се се счита, че покритието прави структурата топла през зимата и студена през лятото. Освен това, защото се смята за натурален дезинфектант и репелент срещу комари, практиката е много публикувана в селата.

 

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР