С поведението си ПП-ДБ ни пратиха в ръцета на президента

...
С поведението си ПП-ДБ ни пратиха в ръцета на президента
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без кардинални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система няма да участваме

С държанието си ПП-ДБ ни пратиха в ръцета на президента Радев, добави водачът на ГЕРБ
„ Такова единодушие в Народното събрание, единомислещо гласоподаване да си замине това държавно управление. Как да го разясня. До нощес си бяха изтеглили предлагането. Не виждам за какво по този нахален метод се отнесоха с всички в Народното събрание “. Това разяснява водача на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка гласуваната през днешния ден оставка на кабинета Денков.

Припомняме, че Бойко Борисов както и Мария Габриел са на конгрес на ЕНП, за който се знае от месец, а българският вицепремиер е заместник-председател на Европейската национална партия.

„ Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътува в кабинета, с цел да не взе участие в дебатите. Питам и моите некоалиционни сътрудници – по този начин ли се отстоява държавно управление, по този начин ли се дава отговор на рецензията? С кое лице ние сутринта да застанем и да кажем, че би трябвало да продължи това държавно управление? За това ли го направиха, до момента в който знаят, че ни няма. С кой закон, коя Конституция, с изключение на нашата джентълменска дума за 6-ти вероятно “, съобщи Борисов и добави, че това е можело да се направи и по-късно, а не когато знаят, че ги няма и попита какво е това пренебрежително отношение.

„ Като чух през днешния ден, че Асен Василев си е сменил и зам.-шефа на Митницата и споделят, че ще има козметични промени единствено ще ви кажа, в случай че няма радикални промени в кабинета, регулаторите и правосъдната система ние няма да участваме. Но започваме с това, което ръководи страната, с цел да има нещо, което го контролира и следи. Без съществени промени, в това число и на Асен Василев щом си мисли, че по този начин е мине, че някой различен ги сменя, а той не знае, аз повече няма да го поддържам. С това си държание те през днешния ден ни пратиха в ръцете на президента Радев “, безапелационен бе Борисов от Букурещ.  

Лидерът на ГЕРБ напомни още веднъж, че в този момент от Радев зависи по кое време ще са изборите, по кое време ще са консултациите и добави, че в случай че той не е благородник можеше и на следващия ден да назначи консултациите, тъй като това е негово право. „ Тези хора сега играят една игра, да излезе че ГЕРБ е отговорен, че отиваме на избори. Те добре видяха социологията, че в случай че са разграничени двата избора, те единствено на европейските избори ще катастрофират. Затова тикат да са 2 в 1. Аз не желая да излизам отговорен и по тази причина съм изпратил с техните дами, дамски екип. Ако намерят съществено решение на кабинета ще отида да се подпиша. Но като почнат да се събират водачите им на тумби, един, втори, трети, четвърти, пети, шести, най-после дойдат и дамите им, аз не желая да вземам участие в подобен панаир. Затова съм излъчил специалисти “, съобщи Борисов и добави, че от ПП-ДБ още през днешния ден са предупределили по какъв начин ще се развият нещата.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР